Recept voor knapperige soep met tijgergarnalen en pinda’s
4 januari 2013
Waan je in het Verre Oosten met deze exotische soep. De tijgergarnalen geven een extra boost aan de soep, waardoor je trek krijgt in meer!
Waan je in het Verre Oosten met deze exotische soep. De tijgergarnalen geven een extra boost aan de soep, waardoor je trek krijgt in meer!
Lunch- of voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 100 g platte rijstnoedels (toko) of mihoen
- 1 liter kippenbouillon (van tabletten)
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in ringen
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 3 bosuitjes, in ringen
- 300 g gepelde rauwe tijgergarnalen (diepvries), ontdooid
- 1-2 el sojasaus
- 1-2 el limoensap
- 100 g taugé
- een klein handje pinda’s, grof gehakt
Aan de slag!
- Kook de rijstnoedels of mihoen volgens de verpakking.
- Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
- Breng de bouillon in een grote pan aan de kook en voeg rode peper, knoflook, citroengras en de helft van de bosui toe.
- Laat de bouillon 5 minuten koken.
- Voeg de garnalen toe en kook de soep nog 4-5 minuten tot de garnalen gaar zijn.
- Verwijder de stengel citroengras en breng de soep op smaak met sojasaus en limoensap.
- Verdeel de rijstnoedels met de taugé over kommen en schenk er de soep met garnalen over.
- Garneer met de rest van de bosuitjes en de pinda’s.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bijdedames, Nijhof, Studio bazar.