Placeholder

Recept voor.. kipschnitzel met paprika en ui

Dit is een origineel recept uit 1979 – 1986. Ook geven we tips om het recept anno nu te maken.

Dit is een origineel recept uit 1979 – 1986. Ook geven we tips om het recept anno nu te maken.

Boodschappenlijstje
-4 gepaneerde kipschnitzels
-1 rode paprika, in ringen
-1 groene paprika, in ringen
-1 gele paprika, in ringen
-1 ui, in ringen
-60 g boter of margarine

Aan de slag
1. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de schnitzels aan beide zijden bruin (circa 6 minuten per kant). Leg de kipschnitzels op een verwarmde schaal.
2. Bak de paprika en uiringen in de bakboter lichtbruin en garneer hiermee de kipschnitzels. Serveer hierbij witlof en aardappelpuree met geraspte kaas.

Anno nu: Kip stroganoff

Boodschappenlijstje
-4 ongepaneerde kipschnitzels
-6 eetl olie
-1 ui, gesnipperd
-2 teentjes knoflook, fijngesneden
-250 g champignons, in plakjes
-1 rode paprika, in kleine stukjes
-2 theel paprikapoeder
-1 eetl tomatenpuree
-100 ml wodka of cognac
-250 ml kippenbouillon
-100 ml room

Aan de slag
1. Bak de schnitzels goudbruin en gaar in 4 eetlepels olie. Verpak ze in aluminiumfolie.

2. Fruit de ui en knoflook in de rest van de olie. Voeg de champignons en paprika toe met paprikapoeder en tomatenpuree.
3. Flambeer met de wodka of cognac (zorg dat de afzuigkap uitstaat).
4. Voeg de bouillon toe en kook even door.
5. Voeg de room toe en serveer de stroganoffsaus met de kipschnitzels.


Leuke tip! 
Dit recept komt uit het boek 'Alles kip & ei?'. In dit leuke boek lees je over de geschiedenis van de kip- en ei reclames. Wie kent niet de slogans als 'Breek de dag, tik 'n eitje' en 'Kip, 't meest veelzijdige stukje vlees'? Door de recepten van vroeger en nu is dit een geschikt boek voor de liefhebber! 

Alles kip & ei? 
Wilbert Schreurs 
Caplan Publishing B.V.
Bestellen kan hier voor € 19,95