Placeholder

Recept voor kipsatés met gado gado

Dit Indonesische gerecht is heerlijk met rijst en kroepoek naturel.

Dit Indonesische gerecht is heerlijk met rijst en kroepoek naturel.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

Voor de satés:
500 g kipfilet
2 el ketjap manis
1 teen knoflook, geperst
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
sap van een halve citroen

Voor de gado gado:
250 g panklare sperziebonen
1 Chinese kool, in repen
125 g taugé
300 ml milde satésaus

Extra: 6-8 houten satéstokjes (30 minuten geweekt in koud water).

Aan de slag! 
Snijd kipfilets in blokjes van 2 cm. Roer in een schaal de ketjap met de knoflook, de gember en het citroensap door elkaar. Schep de kip erdoor en laat het afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat de kip bijtijds op kamertemperatuur komen. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Neem de blokjes kip uit de marinade en rijg ze aan de stokjes. Bestrijk de kip met wat olie en gril ze vlak onder de ovengrill in ca. 4 minuten per kant gaar. Breng intussen in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook. Kook hierin de sperziebonen 5 minuten. Voeg de repen kool toe en kook ze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de taugé toe en kook 1 minuut mee. Giet de groenten af en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwarm de pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de satés met de groenten en pindasaus.

Serveer met rijst en kroepoek naturel.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten, plus marineren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacquline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Hema, Ikea, Nijhof Woonwarenhuis, Studio Bazar, Zara Home.