Placeholder

Recept voor kippensoep met kokos

Deze soep, Tom kaeng kai, is tot ver buiten Thailand beroemd. Voeg in plaats van de kip en kippenbouillon, garnalen en visbouillon toe en je hebt een lekkere Tom yam-soep.

Deze soep, Tom kaeng kai, is tot ver buiten Thailand beroemd. Voeg in plaats van de kip en kippenbouillon, garnalen en visbouillon toe en je hebt een lekkere Tom yam-soep.

Voorgerecht voor 4 personen

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 1 blik kokosmelk (4 dl)
  • 3 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 2 el vissaus
  • 1-2 el citroen- of limoensap
  • 6 takjes koriander, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Schil de gemberwortel en hak het vruchtvlees fijn.
  2. Verwijder de buitenste stugge bladeren van het citroengras en hak het binnenste gedeelte fijn.
  3. Breng in een pan met dikke bodem de kokosmelk samen met de bouillon zachtjes aan de kook.
  4. Voeg de gember, het citroengras en de chilipeper toe. Laat de soep ca. 5 minuten zacht koken.
  5. Meng er de reepjes kip door en laat de soep nog 5 minuten koken.
  6. Breng op smaak met de vissaus en het citroen- of limoensap.
  7. Verdeel de soep over kommen en strooi er de koriander over.

Tip:

Maak er een maaltijdsoep voor twee personen van: verdeel 200 gram gewelde mihoen over kommen en schep er de soep over.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk