Placeholder

Recept voor kipfajita’s met guacamole

Guacamole kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken (zie receptje). Ook kun je de guacamole vervangen door zure room.

Guacamole kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken (zie receptje). Ook kun je de guacamole vervangen door zure room.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

  • 150 g guacamole
  • 1 el jalapenopeper in reepjes (potje)
  • 1 el gehakte koriandereenvierde ijsbergsla
  • 300 g kipfilet
  • 1 el olie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 3 lente-uitjes
  • 2 el limoensap
  • 8 zachte taco’s

Aan de slag!

  1. Snijd de jalapenopeper in kleine stukjes en schep ze met de koriander door de guacamole.
  2. Snijd de sla in repen.
  3. Snijd de kip in repen, schep hem om met de olie en bestrooi hem met zout, peper en oregano.
  4. Maak de lente-uitjes schoon, verwijder het donkergroene blad en snijd de stengels elk in 3 stukken.
  5. Snijd de stukken in de lengte in reepjes.
  6. Verwarm de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing en houd ze afgedekt (in een pan of oven) warm.
  7. Verhit een grote koekenpan droog tot hij heel heet is.
  8. Rooster de kiprepen in de hete koekenpan.
  9. Blus ze op het laatst af met het limoensap.
  10. Zet alles op tafel en vul de taco’s aan tafel met de sla, kip met lente-ui en guacamole.

Guacamole

  • Pureer (of prak) een geschilde, rijpe avocado met 1 el yoghurt en 1 el limoensap.
  • Breng de avocado op smaak met peper en zout en naar wens een mespuntje gemalen komijn.

Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman.

Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabel van der Horst