Recept voor kipfajita’s met guacamole
12 juni 2012
Guacamole kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken (zie receptje). Ook kun je de guacamole vervangen door zure room.
Guacamole kun je kant-en-klaar kopen of zelf maken (zie receptje). Ook kun je de guacamole vervangen door zure room.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 150 g guacamole
- 1 el jalapenopeper in reepjes (potje)
- 1 el gehakte koriandereenvierde ijsbergsla
- 300 g kipfilet
- 1 el olie
- 2 tl gedroogde oregano
- 3 lente-uitjes
- 2 el limoensap
- 8 zachte taco’s
Aan de slag!
- Snijd de jalapenopeper in kleine stukjes en schep ze met de koriander door de guacamole.
- Snijd de sla in repen.
- Snijd de kip in repen, schep hem om met de olie en bestrooi hem met zout, peper en oregano.
- Maak de lente-uitjes schoon, verwijder het donkergroene blad en snijd de stengels elk in 3 stukken.
- Snijd de stukken in de lengte in reepjes.
- Verwarm de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing en houd ze afgedekt (in een pan of oven) warm.
- Verhit een grote koekenpan droog tot hij heel heet is.
- Rooster de kiprepen in de hete koekenpan.
- Blus ze op het laatst af met het limoensap.
- Zet alles op tafel en vul de taco’s aan tafel met de sla, kip met lente-ui en guacamole.
Guacamole
- Pureer (of prak) een geschilde, rijpe avocado met 1 el yoghurt en 1 el limoensap.
- Breng de avocado op smaak met peper en zout en naar wens een mespuntje gemalen komijn.
Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman.
Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabel van der Horst