Recept voor kip tandoori met yoghurt
4 april 2013
Dat yoghurt ook lekker is in warme gerechten, zie je aan dit fijne wereldgerecht.
Dat yoghurt ook lekker is in warme gerechten, zie je aan dit fijne wereldgerecht.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g kipfilet
- 1 citroen
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 1 tl gemberpoeder (djahé)
- 1 tl kaneelpoeder
- 0,5 tl gemalen kardemom
- 0,5 tl gemalen nootmuskaat
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 citroen
- 1,25 dl volle yoghurt
- 1 tl maïzena
Aan de slag!
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de citroen uit.
- Roer alle kruiden en specerijen met het citroensap en de maïzena door de yoghurt.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de kipreepjes er doorheen en laat het geheel afgedekt ongeveer 2 uur intrekken.
- Schep het kip-yoghurtmengsel in een pan en kook de kip in ca. 15 minuten zachtjes gaar, schep af en toe om.
- Verwijder de kruidnagelen en laurierblaadjes.
- Bestrooi het gerecht met de achtergehouden citroenrasp en maak het op smaak af met zout en peper.
- Lekker met saffraanrijst en wortelsla met rozijnen.
Tip: als je yoghurt zomaar meekookt, kan het gaan schiften! Om dit te voorkomen, kun je er eerst wat bindmiddel door roeren. Hoe voller de yoghurt, hoe beter je hem kunt verwarmen.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.