Placeholder

Recept voor kip met parmaham en spinaziesla

Spinaziesla en parmaham smaken heerlijk bij kip. Dat wordt smullen!

Spinaziesla en parmaham smaken heerlijk bij kip. Dat wordt smullen!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 kleine kipfilets
  • 8 plakjes parmaham
  • 3 el olijfolie
  • 250 g kerstomaten
  • 100 g jonge bladspinazie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 el grof geraspte Parmezaanse kaas
  • ciabatta, om erbij te serveren

Aan de slag!

  1. Snijd de kipfilets overlangs doormidden, zodat je 8 dunne plakken hebt.
  2. Bestrooi de plakken kip met zout en peper.
  3. Wikkel elke plak kip in een plakje ham.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan.
  5. Leg de verpakte kipfilets erin en bak ze rondom kort aan.
  6. Leg een deksel schuin op de pan en bak de kip op matig vuur in ca. 6-8 minuten gaar.
  7. Snijd intussen de kerstomaten doormidden.
  8. Meng ze in een schaal met de spinazie, 2 eetlepels olijfolie en de azijn.
  9. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel de kip over borden en schep er de salade naast.
  11. Strooi er de Parmezaanse kaas over.
  12. Geef er repen ciabatta bij.  

Bereidingstijd: 15 minuten.

Tip: Je maakt het gerecht voordeliger door coburger rauwe ham in plaats van parmaham te gebruiken.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio bazar, Bij de Dames, Hans te Kloesse