
Recept voor kip met parmaham en spinaziesla
Spinaziesla en parmaham smaken heerlijk bij kip. Dat wordt smullen!
Spinaziesla en parmaham smaken heerlijk bij kip. Dat wordt smullen!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 4 kleine kipfilets
- 8 plakjes parmaham
- 3 el olijfolie
- 250 g kerstomaten
- 100 g jonge bladspinazie
- 1 el balsamicoazijn
- 4 el grof geraspte Parmezaanse kaas
- ciabatta, om erbij te serveren
Aan de slag!
- Snijd de kipfilets overlangs doormidden, zodat je 8 dunne plakken hebt.
- Bestrooi de plakken kip met zout en peper.
- Wikkel elke plak kip in een plakje ham.
- Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan.
- Leg de verpakte kipfilets erin en bak ze rondom kort aan.
- Leg een deksel schuin op de pan en bak de kip op matig vuur in ca. 6-8 minuten gaar.
- Snijd intussen de kerstomaten doormidden.
- Meng ze in een schaal met de spinazie, 2 eetlepels olijfolie en de azijn.
- Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Verdeel de kip over borden en schep er de salade naast.
- Strooi er de Parmezaanse kaas over.
- Geef er repen ciabatta bij.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Tip: Je maakt het gerecht voordeliger door coburger rauwe ham in plaats van parmaham te gebruiken.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio bazar, Bij de Dames, Hans te Kloesse