Placeholder

Recept voor kip-kerrie met doperwten en cashewnootjes

Simpel maar verrassend avondeten is kip met kerrie. Maak de kip-kerrie wat lekkerder door er cashewnootjes aan toe te voegen!

Simpel maar verrassend avondeten is kip met kerrie. Maak de kip-kerrie wat lekkerder door er cashewnootjes aan toe te voegen!

Hoofdgerecht, 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 150 gram kipfilet
  • 100 ml creme fraiche
  • 50 ml water
  • half bouillonblokje (kip)
  • 75 gram doperwten
  • halve paprika
  • 1 klein uitje
  • 2 eetlepels kerrie
  • 150 gram rijst
  • klein handje ongezouten cashewnoten

Aan de slag:

  1. Zet een pan water op voor het koken van de rijst.
  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pakje.
  3. Snipper het uitje en snijd de paprika en kip in blokjes.

     

  4. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de paprika aan.
  5. Als de paprika wat zachter is geworden voeg je de kip en de kerrie toe. Bak de kip in circa 5 minuten gaar.
  6. Als de kip gaar is voeg je de creme fraiche, water en het bouillonblokje toe.
  7. Warm het geheel op en voeg de doperwtjes toe. Laat dit een paar minuutjes pruttelen en dan is je sausje klaar.
  8. Serveer de kip-kerrie met rijst en wat fijn gehakte cashewnootjes.

Bereidingstijd: 30 min.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl