Placeholder

Recept voor karbonade met chocolade

Een combinatie van smaken die je niet snel verwacht, maar óh zo lekker is! En het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Een combinatie van smaken die je niet snel verwacht, maar óh zo lekker is! En het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje

  • 2 dl gezeefde tomaten
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl honing
  • 4 haaskarbonades
  • 4 el sesamzaad
  • 2 el olie
  • 50 g pure chocolade

Aan de slag!

  1. Doe de gezeefde tomaten in een schaaltje.
  2. Hak het gedroogde pepertje heel fijn en doe dit erbij.
  3. Pel de knoflook en pers hem boven de tomaat uit, roer de honing erdoor
  4. Bestrooi de karbonades met zout en peper.
  5. Strooi de sesamzaadjes op een plat bord en druk de karbonades aan beide kanten in het sesamzaad.
  6. Verhit de olie in een pan en bak de karbonades in ca. 10 minuten gaar, keer ze halverwege.
  7. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie op een warm bord of in de oven.
  8. Schenk het tomatenmengsel bij het (in de pan achtergebleven) bakvet en breng het aan de kook.
  9. Breek de chocolade in stukjes en laat op een heel laag vuur in de warme saus smelten.
  10. Breng de saus op smaak met zout en serveer bij de karbonades.

Lekker met rijst met doperwtjes en een groene salade.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.