Placeholder

Recept voor kaassoufflés met bieslook

Zijn ze niet prachtig…en oh, zo lekker! Voor het mooiste effect dien je de soufflé’s vanuit de oven direct op, want na enkele minuten beginnen ze al in te zakken.

Zijn ze niet prachtig…en oh, zo lekker! Voor het mooiste effect dien je de soufflé’s vanuit de oven direct op, want na enkele minuten beginnen ze al in te zakken.

Voor 4-6 personen.

Boodschappenlijstje: 

  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • 250 ml melk
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 3 eieren, gesplitst
  • 2 el gesnipperde bieslook
  • bloem om te bestuiven
  • 4-6 kleine souffléschaaltjes (ramekins), ingevet

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem en roer er de bloem door.
  3. Schenk er geleidelijk de melk bij en blijf roeren tot een dikke en gladde saus ontstaat.
  4. Roer er de kaas door tot deze gesmolten is.
  5. Haal de pan van het vuur en meng er de eidooiers en bieslook door.
  6. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  7. Klop in een kom de eiwitten stijf.
  8. Spatel de eiwitten voorzichtig door het kaasmengsel.
  9. Bestuif de souffléschaaltjes met een beetje bloem.
  10. Vul de schaaltjes tot vlak onder de rand met het soufflémengsel.
  11. Bak de soufflés 12 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn.

Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.