Placeholder

Recept voor Irish stew

In een Iers menu mag een klassieke Ierse lamsstoof niet ontbreken. Extra stoer: een glas Guinness-bier erbij (of erin).

In een Iers menu mag een klassieke Ierse lamsstoof niet ontbreken. Extra stoer: een glas Guinness-bier erbij (of erin).

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 800 g lamsbout, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 8 bospeentjes, in stukjes van 2 cm
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 takjes tijm
  • 3,5 dl warme runderbouillon (van tablet)
  • 100 g erwten (diepvries)
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 1 minuut.
  2. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze 2 minuten mee.
  3. Voeg de bleekselderij en wortel toe.
  4. Meng er de tomatenpuree en tijm door.
  5. Schenk er de bouillon bij en breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het vuur laag en laat alles afgedekt ca. 1 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is.
  7. Roer het gerecht zo nu en dan door en voeg de laatste 15 minuten de erwten toe.
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi er de bosuitjes over.

Tip:

Lekker met krieltjes en een groene salade.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk