Recept voor Irish stew
4 augustus 2011
In een Iers menu mag een klassieke Ierse lamsstoof niet ontbreken. Extra stoer: een glas Guinness-bier erbij (of erin).
In een Iers menu mag een klassieke Ierse lamsstoof niet ontbreken. Extra stoer: een glas Guinness-bier erbij (of erin).
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 ui, gesnipperd
- 800 g lamsbout, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 8 bospeentjes, in stukjes van 2 cm
- 1 el tomatenpuree
- 3 takjes tijm
- 3,5 dl warme runderbouillon (van tablet)
- 100 g erwten (diepvries)
- 2 bosuitjes, in dunne ringen
Aan de slag!
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 1 minuut.
- Voeg de blokjes vlees toe en bak ze 2 minuten mee.
- Voeg de bleekselderij en wortel toe.
- Meng er de tomatenpuree en tijm door.
- Schenk er de bouillon bij en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat alles afgedekt ca. 1 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is.
- Roer het gerecht zo nu en dan door en voeg de laatste 15 minuten de erwten toe.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi er de bosuitjes over.
Tip:
Lekker met krieltjes en een groene salade.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk