Placeholder

Recept voor in bier gestoofde zuurkool

Zuurkool is weer op z’n best. Probeer deze variant eens: in bier gestoofd!

Zuurkool is weer op z’n best. Probeer deze variant eens: in bier gestoofd!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 50 g boter
  • 1 1/2 dl bier
  • 500 g zuurkool
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 stukje zuurkoolspek van ca. 150
  • 3 braadworsten

Aan de slag!

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
  2. Pel de ui en snijd hem in ringen.
  3. Smelt de boter en fruit de ui met de paprika op laag vuur.
  4. Schenk er het bier bij en laat onafgedekt even aan de kook komen.
  5. Doe de zuurkool erin met de kruidnagel, laurier en het takje rozemarijn.
  6. Schep alles door elkaar.
  7. Leg het spek en de worsten erop en stoof de zuurkool ca. 30 minuten.
  8. Snijd de worst in stukken en het spek in blokjes. 
  9. Serveer de zuurkool met gekookte aardappelen.

Lekker met cranberrycompote.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx