Placeholder

Recept voor ice cream sandwich

Lekker als nagerecht of ’s middags in het zonnetje, deze ice cream sandwich. En je kunt het heel makkelijk zelf maken!

Lekker als nagerecht of ’s middags in het zonnetje, deze ice cream sandwich. En je kunt het heel makkelijk zelf maken!

Recept voor circa 8 ijsjes

Boodschappenlijstje:

  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • halve theelepel zout
  • 65 gram rijzend bakmeel
  • 30 gram cacao
  • vanille-ijs
  • 110 gram gesmolten boter
  • 100 gram suiker

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden.
  2. Vet een bakplaat in met boter of leg een stuk bakpapier op de bakplaat.
  3. Meng in een kom de boter met de suiker totdat deze goed gemengd zijn.
  4. Voeg vervolgens het ei, de vanille en zout toe.
  5. Meng dit nogmaals goed door elkaar en voeg dan de bloem en cacao toe en roer dit goed door.
  6. Schep het beslag op de bakplaat en strijk het glas.
  7. Zet de cake voor circa 10-12 minuten in de oven totdat de cake van buiten zacht is.
  8. Als de cake klaar is, laat je deze volledig afkoelen.
  9. Haal de cake vervolgens uit de vorm en leg de cake op een snijplank en snijd deze doormidden.
  10. Zorg dat je ijs gebruikt dat zacht is, of haal het van te voren even uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.
  11. Verdeel het ijs over de cake en leg vervolgens de andere helft van de cake er boven op.
  12. Rol de ice cream sandwich strak in folie en leg de ice cream sandwich in de vriezer voor ongeveer 2 uur.
  13. Haal na 2 uur de ice cream sandwich uit de vriezer en snijd deze in stukken totdat er circa 6 tot 8 ice cream sandwiches ontstaan.

Tip: als je geen zin hebt om de ‘cake’ zelf te maken kun je natuurlijk ook kant-en-klare koekjes of cake gebruiken en hier tussen wat ijs doen, deze invriezen en daarna lekker opsmikkelen.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl