Placeholder

Recept voor Hollands aardappelpannetje met oude kaas

Dit Hollandse aardappelpannetje smaakt erg lekker dankzij de oude kaas. Yum!

Dit Hollandse aardappelpannetje smaakt erg lekker dankzij de oude kaas. Yum!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:
50 g boter
600 g aardappelblokjes (koelvers Aviko)
1 ui, gesnipperd
300 g sperziebonen (diepvries)
500 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
1 bosje peterselie, fijngehakt
4 eieren
100 g geraspte oude kaas

Aan de slag!
Smelt in een hapjespan 25 g boter. Bak de aardappelblokjes in 4 minuten goudbruin. Voeg de ui toe en bak 1 minuut mee. Voeg de sperziebonen met de broccoli toe en bak de groenten al omscheppend in 5 minuten beetgaar. Voeg de peterselie met zout en peper naar smaak toe. Smelt intussen in een koekenpan de resterende 25 g boter. Breek de eieren boven de pan en bak er 4 spiegeleieren van. Verdeel het aardappelpannetje over 4 borden. Leg er een ei op en bestrooi met de kaas.

Bereidingstijd: 20 minuten

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Portazul, Bedazzle, Zara-home, Studio Bazar, Ikea.