Placeholder

Recept voor hamburger met verse kaas en geroosterde groente

Deze hamburgers met verse kaas en geroosterde groenten zijn makkelijk te maken. Ideaal voor de zaterdag!

Deze hamburgers met verse kaas en geroosterde groenten zijn makkelijk te maken. Ideaal voor de zaterdag!

Boodschappenlijstje:

  • 1 courgette, in schuine plakken van 1 cm dik
  • 1 rode paprika’s, in repen van 1 cm dik
  • 3 el olijfolie
  • 400 g mager rundergehakt
  • 2 el tomatenketchup
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 4 (maïs)broodjes
  • 4 el Paturain light / zuivelspread-light knoflook en kruiden
  • 4 blaadjes (krul)sla
  • Ook nodig: bakpapier en grillpan

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Verdeel de courgette en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk dun met olijfolie en bestrooi met peper naar smaak. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 20 min. beetgaar. Keer de groenten halverwege om.
  3. Meng intussen in een kom het gehakt met de tomatenketchup, bosui, zout en peper. Vorm van het gehakt 4 ballen en druk deze plat tot hamburgers van ca. 1,5 cm dik.
  4. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de hamburgers dun met olie en grill de burgers ca. 5 min per kant. Keer ze af en toe om.
  5. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de kaas. Leg er een blaadje sla op en leg daarop een hamburger, plak courgette en repen paprika.
  6. Serveer met de rest van de geroosterde groente. Lekker met tomatenketchup.

Bereidingstijd: ca. 35 min. 

Tip: Geen grillpan? Bak de hamburger in een koekenpan in een beetje boter of olie en bak wat uiringen mee.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.