Culinair

Recept voor hamburger met light-kaas en geroosterde groenten

Wil je op zaterdagavond lekker snacken, maar niet al te ongezond? Dan is deze hamburger met light-kaas de juiste oplossing!

Ingrediënten

• 1 courgette, in schuine plakken van 1 cm dik
• 1 rode paprika, in repen van 1 cm dik
• 3 el olijfolie
• 400 g mager rundergehakt
• 2 el tomatenketchup
• 1 bosui, in ringetjes
• 4 (maïs)broodjes
• 4 el Paturain light of zuivelspread-light knoflook en kruiden
• 4 blaadjes (krul)sla

Extra
• Bakpapier
• Grillpan

TIP!
Geen grillpan? Bak de hamburger in een koekenpan in een beetje boter of olie en bak wat uienringen mee.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Verdeel de courgette en paprika over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk dun met olijfolie en bestrooi met peper naar smaak. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 20 minuten beetgaar. Keer de groenten halverwege om. Meng intussen in een kom het gehakt met de tomatenketchup, bosui, zout en peper. Vorm van het gehakt 4 ballen en druk deze plat tot hamburgers van ca. 1,5 cm dik. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de hamburgers dun met olie en gril de burgers ca. 5 minuten per kant. Keer ze af en toe om. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de smeerkaas. Leg er een blaadje sla op en leg daarop een hamburger, een plak courgette en de repen paprika. Serveer met de rest van de geroosterde groenten. Lekker met tomatenketchup (1 el = ca. 15 kcal).

Bereidingstijd
35 minuten

Foto: Peter Kooijman

Reageer op dit artikel