Placeholder

Recept voor Gyudon

Een snel, Aziatisch gerecht, heerlijk met een frisse komkommersalade!

Een snel, Aziatisch gerecht, heerlijk met een frisse komkommersalade!

Lunch/ avondeten voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 300 g witte rijst
  • 2 el wokolie
  • 3 gele uien, gehalveerd en dungesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ tl versgeraspte gember
  • 150 ml sake (of droge witte wijn)
  • 100 ml water
  • 500 g rundvleesreepjes
  • 80 ml sojasaus
  • 100 ml mirin
  • 1 ½ el suiker

 

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak je wok goed heet en voeg de olie toe. Bak de uien in 3 minuten zacht.
  3. Voeg de knoflook, gember, sake (of droge witte wijn) en water toe en laat dit een paar minuten koken. De rest van de ingrediënten toevoegen en nog 8 minuten laten koken.
  4. Verdeel het vlees en de uien met een beetje van het kookvocht over kommen witte rijst en serveer met groenten naar keuze.
  5. Bereidingstijd: 15 minuten
  6. Tip Niet erg traditioneel, maar in plaats van rijst, kun je de rundvleesreepjes ook met noedels serveren!

Tip Heb je geen mirin? Vervang dit door 100 ml sherry, gemengd met 1 ½ tl suiker.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Jan, Nijhof, Dille & Kamille.