Recept voor gyros-wraps
21 augustus 2016
Sta je op het punt eten te bestellen? Think again. Dit gerecht is sneller klaar en stiekem nog lekkerder (en gezonder) ook.
Sta je op het punt eten te bestellen? Think again. Dit gerecht is sneller klaar en stiekem nog lekkerder (en gezonder) ook.
Ingrediënten: 1/2 rode ui, in dunne halve ringen • 2 el rode-wijnazijn • 2 el olijfolie • ca. 400 g gyrosvlees • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in reepjes • 4 tortilla’s • 6-8 el koelverse tzatziki (bakje) • 100 g romainesla of ijsbergsla (zak), in reepjes • rode chilisaus (flesje), om erbij te serveren
Meng in een schaaltje de rode ui met de azijn en wat zout en laat even staan. Verhit de olie in een ruime pan en roerbak de reepjes vlees in 7-8 minuten gaar. Schep het vlees op een bord en bak in het bakvet de reepjes paprika 2-3 minuten. Meng het vlees er weer door en verwarm even mee. Bestrijk de tortilla’s met de tzatziki en verdeel er de sla over. Schep het gyrosmengsel en de gemarineerde uien erop. Rol tot stevige wraps. Serveer met rode chilisaus.
Bereidingstijd: 15 minuten