Recept voor gevulde peren met romige citroenvulling en blauwe bessen
20 december 2012
Met deze gevulde peren ontstaat er een waar fruitballet op je bord. De frisse citroenvulling in combinatie met de zoete bessen zorgt voor een smaakexplosie op je tong.
Met deze gevulde peren ontstaat er een waar fruitballet op je bord. De frisse citroenvulling in combinatie met de zoete bessen zorgt voor een smaakexplosie op je tong.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1½ el lemon curd (citroenjam)
- 125 g mascarpone
- 4 rijpe peren
- 1 el citroensap
- 150 g blauwe bessen
- 1 el witte basterdsuiker
- 4 dunne amandelkoekjes (bijv. Almond Thins van Jules Destrooper)
- Extra: evt. Meloenbolletjestang.
Aan de slag!
- Meng in een kom de lemon curd door de mascarpone.
- Schil de peren zo dun mogelijk, snijd ze doormidden en schep er met een meloenbolletjestang of een kleine theelepel de klokhuizen uit.
- Besprenkel de peren met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
- Schep in de holtes van de peerhelften een beetje van de citroenroom.
- Meng in een kom de bessen met de suiker, plet de bessen heel licht zodat er wat sap vrijkomt.
- Verdeel de peerhelften over 4 bordjes en schep er de bessen met het sap op.
- Steek in elke peer een koekje. Serveer meteen.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désiree van Dijk. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Zara home.