Placeholder

Recept voor gevulde kip uit de oven

Als je even tijd steekt in dit gerecht, zul je er uiteindelijk de vruchten van plukken. Deze gevulde kip is heerlijk voor als je een keer iets bijzonders op tafel wil zetten!

Als je even tijd steekt in dit gerecht, zul je er uiteindelijk de vruchten van plukken. Deze gevulde kip is heerlijk voor als je een keer iets bijzonders op tafel wil zetten!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 biologische kip of maïskip van ongeveer 1,2 kg
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 15 g gemengde Italiaanse kruiden (salie, rozemarijn, tijm, oregano)
  • olijfolie om te besprenkelen
  • grof zeezout, versgemalen
  • zwarte peper

Extra: keukentouw, braadslee

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
  2. Til met een mes het vel van de kip op de borst, dijen en poten voorzichtig op en schuif hier wat citroenrasp, enkele plakjes knoflook en takjes verse kruiden tussen.
  3. Stop de kruiden die je overhebt in de holte van de kip.
  4. Bind de kip dicht met keukentouw: neem hierbij de poten mee.
  5. Leg de kip met de borstkant naar boven in een grote braadslee.
  6. Sprenkel het citroensap en wat olijfolie over de kip en braad de kip in ongeveer 1 uur en 15 minuten gaar en goudbruin. 
  7. Strooi er zeezout en zwarte peper over.

Tip:

Lekker met gebakken aardappeltjes en gekookte broccoli.

Tip:

Neem een kip met veel smaak, zoals een (biologische) maïskip. Verse Italiaanse kruiden kun je bij goed gesorteerde supermarkten krijgen.

Recept: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.