Placeholder

Recept voor gevulde avocado

De was avocado was populair en werd met allerlei machtige vis- en vleessalades gevuld. Nu is-ie er weer, maar dan met een lichte garnalensalade.

De was avocado was populair en werd met allerlei machtige vis- en vleessalades gevuld. Nu is-ie er weer, maar dan met een lichte garnalensalade.

Voorgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 100 g gepelde en gekookte jumbogarnalen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 4 takjes basilicum, grof gehakt
  • 6 takjes koriander, grof gehakt
  • 2 rijpe avocado’s

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de garnalen met de olijfolie, het citroensap, het basilicum en de koriander.
  2. Voeg wat zout en peper naar smaak toe.
  3. Snijd de avocado’s over de lengte doormidden en verwijder de pit.
  4. Schep de garnalensalade in de holtes van de avocado. Lekker met stukjes stokbrood.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.