Placeholder

Recept voor gestoomde kip met gember

De gember geeft een subtiele smaak aan de kip en groenten. Het is bovendien gezond: slechts 275 Kcal. per persoon!

De gember geeft een subtiele smaak aan de kip en groenten. Het is bovendien gezond: slechts 275 Kcal. per persoon!

Hoofdgerecht voor twee personen.

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 kipfilets a 150 gr
  • 2 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 200 g peultjes, schoongemaakt
  • 1 kleine stuik paksoi, in grove stukken
  • een handje taugé

Voor de saus:

  • 4 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt

Extra: stoommand (of stoompan), bakpapier.

Aan de slag!

  1. Marineer de kip minimaal 5 minuten in de sojasaus en het citroensap.
  2. Schil de gember en snijd het in luciferdunne repen.
  3. Beleg de stoommand met bakpapier.
  4. Leg er de gemarineerde kip, peultjes en paksoi op.
  5. Strooi er de verse gember over.
  6. Dek de mand af.
  7. Zet de mand in een wok met een laagje kokend water (het water mag de mand niet raken) en stoom kip en groenten ca. 10 minuten.
  8. Verdeel de taugé over de kip en stoom alles nog 2-3 minuten.
  9. Meng intussen de ingrediënten voor de saus.
  10. Verdeel de kip en groenten over borden en sprenkel er de saus over.

Serveer met rijst of mihoen.

Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.