Recept voor gestoomde kip met gember
8 mei 2012
De gember geeft een subtiele smaak aan de kip en groenten. Het is bovendien gezond: slechts 275 Kcal. per persoon!
De gember geeft een subtiele smaak aan de kip en groenten. Het is bovendien gezond: slechts 275 Kcal. per persoon!
Hoofdgerecht voor twee personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 kipfilets a 150 gr
- 2 el sojasaus
- 1 el citroensap
- 3 cm verse gemberwortel
- 200 g peultjes, schoongemaakt
- 1 kleine stuik paksoi, in grove stukken
- een handje taugé
Voor de saus:
- 4 el sojasaus
- 1 el citroensap
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
Extra: stoommand (of stoompan), bakpapier.
Aan de slag!
- Marineer de kip minimaal 5 minuten in de sojasaus en het citroensap.
- Schil de gember en snijd het in luciferdunne repen.
- Beleg de stoommand met bakpapier.
- Leg er de gemarineerde kip, peultjes en paksoi op.
- Strooi er de verse gember over.
- Dek de mand af.
- Zet de mand in een wok met een laagje kokend water (het water mag de mand niet raken) en stoom kip en groenten ca. 10 minuten.
- Verdeel de taugé over de kip en stoom alles nog 2-3 minuten.
- Meng intussen de ingrediënten voor de saus.
- Verdeel de kip en groenten over borden en sprenkel er de saus over.
Serveer met rijst of mihoen.
Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.