Placeholder

Recept voor gestoofde kip met venkel en tomaat

Gestoofde kip is lekker, maar met venkel en tomaat is het helemaal genieten!

Gestoofde kip is lekker, maar met venkel en tomaat is het helemaal genieten!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 4 kippenbouten
  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehak
  • 1 blik tomaten
  • 50 ml witte wijn
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 venkelknollen

Aan de slag!

  1. Bestrooi de kippenbouten rondom met zout en peper.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en braad de kippenbouten rondom bruin aan.
  3. Neem ze even uit de pan.
  4. Fruit in het bakvet de ui en knoflook 2 minuten.
  5. Leg de kip weer in de pan en voeg de inhoud van het blik tomaten, de wijn, de oregano en het venkelzaad toe.
  6. Snijd de venkelknollen in parten en verwijder de harde kernen en stelen.
  7. Leg de parten venkel tussen de kip.
  8. Laat met een deksel op de pan op matig vuur in ca. 40 minuten stoven tot de kip gaar is.
  9. Lekker met broccoli en in de schil gekookte aardappeltjes.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus ca. 40 minuten stoven.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.