Placeholder

Recept voor gemarineerde tofu-strips met bloemkool

Wij houden ervan: een dagje zonder vlees. Tofu is daarvoor een goede vervanger.

Wij houden ervan: een dagje zonder vlees. Tofu is daarvoor een goede vervanger.

Hoofdgerechtvoor 4 personen

Marineertijd: 1 uur
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
• 400 g tofu
• 6 el ketjap manis
• 1 el geroosterde sesamolie
• 1 teentje knoflook, geperst
• bloemkoolroosjes (diepvries)
• 500 g zoete aardappel, in plakken
• 1 el sesamzaadjes, geroosterd
• 20 g verse koriander

Aan de slag:
• Snijd de tofu in repen van 2 centimeter. Maak een marinade van de ketjap, sesamolie en knoflook en wentel de repen tofu erdoor. Laat een uur marineren. Schep halverwege om.
• Verwarm de oven voor op 100°C.
• Ontdooi de bloemkool even in warm water en laat goed uitlekken in een zeef. Hussel de bloemkoolroosjes in een kom om met een lepel olijfolie, peper en zout. Verwarm de contactgrill op de middelste stand (stand 2*). Leg de bloemkoolroosjes erop en grill ze 5 minuten. Haal van de grill en houd warm in de oven.
• Schep de zoete aardappel om in een kom met twee eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout. Klem ze tussen de contactgrill en rooster ze 5 tot 7 minuten tot ze zacht zijn en een mooie grillstreep hebben. Houd ze warm in de oven.
• Haal de tofu uit de marinade en schud er zo veel mogelijk vocht af. Rooster de tofustrips 5 minuten op de contactgrill. Keer ze halverwege een kwartslag.
• Warm het restje marinade op in een steelpan. Serveer de bloemkool, aardappelplakken en tofustrips samen op borden of een grote schaal. Lepel er wat marinade over en bestrooi met sesamzaadjes. Garneer met de koriander.

* De standen op een contactgrill verschillen. Vaak staan er symbooltjes bij van de producten die je erop kunt bereiden.

Tip: Je kunt in plaats van bloemkool uit de diepvries ook verse bloemkool gebruiken. Snijd deze in roosjes en kook ze in een paar minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Giet af en laatuitlekken.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.