Placeholder

Recept voor gegrilde kip met Griekse salsa

Deze week vind je in vriendin (nummer 9) weer Vriendin’s weekmenu met daarbij een boodschappenlijst voor de hele week. De recepten vind je hier elke dag op Vriendin.nl. Dit recept is koolhydraat-arm.

Deze week vind je in vriendin (nummer 9) weer Vriendin’s weekmenu met daarbij een boodschappenlijst voor de hele week. De recepten vind je hier elke dag op Vriendin.nl. Dit recept is koolhydraat-arm.

Hoofdgerecht, 4 personen

Ingrediënten:
-4 kipfilets
-2 el olijfolie
-75 g rucola

Voor de salsa:
-2 tomaten
-1 komkommer
-1/2 rode ui, gesnipperd
-een flinke hand zwarte 
olijven zonder pit
-100 g feta, in blokjes
-2 el 
olijfolie
-1 el citroensap

Extra nodig: grillpan

Snijd voor de salsa de tomaten in vieren. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de komkommer en snijd doormidden. Ris er met een theelepel de zaadjes uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in een schaal de tomaten met de komkommer, ui, olijven, feta, olijfolie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kipfi lets in dikke schuine repen en bestrijk ze met wat olie. Bestrooi ze met wat zout en peper. Verhit de grillpan en gril de repen kip in 5-6 minuten gaar; keer ze halverwege. Verdeel de rucola over de borden. Leg er de kip en salsa op en serveer. 

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Minder koolhydraten
Diabetes mellitus wordt ook wel suikerziekte genoemd. Het is een chronische stofwisselingsaandoening waarbij het bloedsuikergehalte ontregeld is. Als je diabetes hebt, is het verstandig om niet te veel koolhydraten (brood, pasta, rijst aardappels) te eten, matig te zijn met suiker en niet te veel verzadigde vetten tot je te nemen. Met mager vlees en veel groenten in je gerecht zit je veilig.