Placeholder

Recept voor gebakken vis met warme gember-limoendressing

Gember heeft als het vers is een frisse en lichtpikante smaak, de gedroogde en gekonfijte versies zijn wel pittig maar missen het frisse. Dat gember een veelzijdige smaakmaker is, merk je aan dit recept!

Gember heeft als het vers is een frisse en lichtpikante smaak, de gedroogde en gekonfijte versies zijn wel pittig maar missen het frisse. Dat gember een veelzijdige smaakmaker is, merk je aan dit recept!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:
500 g kabeljauwfilet
1 el bloem
1 grote ui
1 tl roze peperkorrelsstukje verse gemberwortel van ca. 3 cm
1 teen knoflook
1 limoen
3 el olie
1 el witte basterdsuiker
1 el gembersiroop

Aan de slag!
Bestrooi de vis met zout en peper en wentel door de bloem. Pel en halveer de ui, snijd de helften in de lengte in reepjes. Kneus de pepertjes met de bolle kant van een eetlepel. Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes. Pers de limoen uit. Verhit 2 el olie en bak de vis in ca. 8 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen in een andere pan de rest van de olie en fruit de ui ca. 2 minuten. Pel de knoflook en pers erboven uit. Roer de suiker erdoor en laat deze smelten. Voeg pepertjes, gember, limoensap en gembersiroop toe en laat de dressing ca. 1 minuut zachtjes koken. Schep de warme dressing over de kabeljauw. Lekker met rijst en broccoli.

Tip: je kunt in plaats van verse gember ook 2 gemberbolletjes gebruiken voor dit recept.

Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.