Placeholder

Recept voor fris gekruide drumsticks

Feest op tafel: kipdrumsticks. Dit gerecht is lekker fris met marinade van olijfolie, bieslook, koriander en limoensap.

Feest op tafel: kipdrumsticks. Dit gerecht is lekker fris met marinade van olijfolie, bieslook, koriander en limoensap.

Boodschappenlijstje voor 4 personen
-8 kipdrumsticks
-4 dl groentebouillon (blokje)
-6 eetl. olijfolie
-1 bosje bieslook
-1 bosje koriander
-1 eetl. limoensap
-2 grote tomaten in plakken
-gesneden plakken groenten (courgette, puntpaprika etc.)

Extra nodig
Barbecue, kookpan, vergiet, kom, kruidenschaar, kwastje, aluminiumfolie (barbecue kwaliteit).

Steek de barbecue tijdig aan. Breng de kip in de bouillon aan de kook en reken dan ca. 15 minuten. Laat de kip goed uitlekken. Meng de olie met de fijngeknipte kruiden en de limoen in een kom. Kwast de kip rondom goed in met het mengsel. Rooster de kip aan alle zijden goudbruin en gaar. Grill kort de tomaat en de overige groenten op de barbecue mee.

Bereidingstijd: 30 minuten.