Placeholder

Recept voor fondue met blauwe kaas, sherry en dille

De sherry en blauwe kaas geven deze fondue een pittig accent.

De sherry en blauwe kaas geven deze fondue een pittig accent.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 4 dl melk
  • 300 g jonge kaas, geraspt
  • 300 g blauwe kaas (bijvoorbeeld roquefort), verbrokkeld
  • 2 el maïzena
  • 4 el droge sherry
  • versgemalen zwarte peper
  • 5 takjes dille, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Snijd de knoflook doormidden en wrijf er de binnenkant van een vuurvaste fonduepan mee in.
  2. Verwarm de melk en laat er de kazen in porties en al roerend in smelten.
  3. Los in een kommetje de maïzena op in de sherry.
  4. Meng dit mengsel door het kaasmengsel en laat de fondue nog 2-3 minuten zachtjes koken tot hij mooi dik is.
  5. Breng op smaak met zwarte peper en meng er de dille door.
  6. Zet de kaasfondue op een rechaud op tafel.

Om te dippen: gekookte stukjes bleekselderij, gekookte broccoliroosjes, blaadjes witlof, blokjes bruin stokbrood en partjes peer.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.