Placeholder

Recept voor flensjes met peer en chocola

Je kunt deze flensjes eten als toetje, maar het is ook bijzonder als ontbijt!

Je kunt deze flensjes eten als toetje, maar het is ook bijzonder als ontbijt!

Nagerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 20 g amandelschaafsel
  • 4 flensjes (kant-en-klaar, koeling)
  • 2 peren, geschild en in blokjes
  • 75 g pure chocola, in stukjes
  • 2 tl koekkruiden
  • Extra nodig: 8 cocktailprikkers.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Zet ze even apart.
  4. Verwarm de flensjes even kort voor (bijvoorbeeld in de oven of magnetron), zodat ze makkelijker te vouwen zijn.
  5. Schep op het midden van elk flensje enkele blokjes peer.
  6. Verdeel er de chocola, de koekkruiden en het amandelschaafsel over.
  7. Vouw de zijkanten van de flensjes over de vulling, zodat je pakketjes hebt.
  8. Zet ze vast met cocktailprikkers.

Laat de pakketjes in de oven in ca. 15 minuten warm worden.

TIP: Serveer bij de warme pakketjes eventueel nog een bolletje vanille-ijs. Heerlijk!

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk