Placeholder

Recept voor Engelse broodpudding

Heb je oud brood, maar wil je er toch nog iets mee? Met de eenvoudigste ingrediënten maak je de verrukkelijkste toetjes. Kijk maar!

Heb je oud brood, maar wil je er toch nog iets mee? Met de eenvoudigste ingrediënten maak je de verrukkelijkste toetjes. Kijk maar!

Nagerecht voor 4 tot 6 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 0,5 gesneden wit casinobrood, zonder korst (bij voorkeur minstens één dag oud)
  • 50 g zachte roomboter
  • 1 pot sinaasappelmarmelade
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 2 tl kaneel
  • 300 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 1 el suiker om te bestrooien

Extra nodig: rechthoekige of ovale ovenschaal, ingevet.

Aan de slag:

  1. Besmeer de sneetjes brood met de boter en marmelade en snijd ze diagonaal doormidden.
  2. Leg ze dicht tegen elkaar aan en in 3-4 lagen in een ovenschaal.
  3. Klop de eieren met de suiker en 1 theelepel kaneel schuimig en bleekgeel.
  4. Roer er de slagroom en melk door.
  5. Schenk het mengsel over de sneetjes brood in de ovenschaal en laat het ongeveer 15 minuten intrekken.
  6. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.
  7. Bestrooi de bovenkant van de pudding met een beetje suiker en de rest van de kaneel.
  8. Vul een braadslee voor de helft met water.
  9. Zet de ovenschaal met pudding in het water en bak de pudding in ca. 45 minuten gaar en goudbruin; de pudding moet nog wel lobbig zijn.
  10. Laat de pudding een beetje afkoelen en snijd in stukken.

 

Recept: Femke de Winter. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk.