Placeholder

Recept voor crostini met chilipeper

Dit italiaanse ’toastje’ heeft een fijne en uitgesproken smaak. De mix van kruiden en olie geeft je direct een mediterraan gevoel.

Dit italiaanse ’toastje’ heeft een fijne en uitgesproken smaak. De mix van kruiden en olie geeft je direct een mediterraan gevoel.

Bijgerecht voor 4 personen.

Bereidingstijd: 10 minuten.

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 rode chilipeper
  • 12 sneetjes stokbrood
  • 12 ansjovisfilets (blikje)
  • 1 bol mozzarella, in dunne plakjes
  • 1 el kappertjes, uitgelekt
  • 2 el platte peterselie, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de peper in dunne ringen. (Wil je de crostini iets minder pittig? Rol de peper dan over het werkvlak heen en weer, zodat de zaadjes loskomen. Snijd het steeltje er af en schud de zaadjes uit de peper.)
  3. Leg op elke snee stokbrood een ansjovisfilet en leg er de plakjes kaas op. Verdeel er de kappertjes en peperringetjes over.
  4. Bak de crostini in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
  5. Strooi er de peterselie over.
  6. Eet de crostini bij een koel glas witte wijn, bijvoorbeeld een Italiaanse Pinot Grigio.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.