Placeholder

Recept voor chocoladesnoepjes met abrikozen en pijnboompitten

Ben jij een zoetekauw? Duik dan maar snel de keuken in met dit recept!

Ben jij een zoetekauw? Duik dan maar snel de keuken in met dit recept!

Voor ca.12 stuks.

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g pure chocolade
  • 8 gewelde abrikozen, in kleine stukjes
  • geraspte schil van een halve biologische sinaasappel

Extra nodig: bakpapier.

Aan de slag!

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht goudbruin.
  2. Zet even apart.
  3. Smelt in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain-marie) de chocolade.
  4. De kom mag het water niet raken.
  5. Haal de kom van het vuur roer de pijnboompitten, abrikozen en het sinaasappelraspsel erdoor.
  6. Schep van het mengsel kleine bergjes los van elkaar op een groot bord dat is bekleed met een stuk bakpapier.
  7. Laat de rotsjes in de koelkast in ca. 30 minuten hard worden.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten, inclusief opstijven.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk m.m.v.: Ikea, Nijhof, Studio bazar, Klevering.