Placeholder

Recept voor cheesecake met witte chocolade

Ben jij dol op witte chocolade en cheesecake? Maak dan deze overheerlijke taart!

Ben jij dol op witte chocolade en cheesecake? Maak dan deze overheerlijke taart!

Recept voor 8-10 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 gram witte chocola
  • 250 gram monchou
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram boter
  • 200 gram biscuitjes (digestive)
  • 125 gram suiker
  • 250 gram mascarpone

Aan de slag!

  1. Bekleed je springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel vervolgens de biscuitjes met een keukenmachine of je doet de biscuitjes in een plastic zakje en dan rol je er met een deegroller overheen.
  3. Smelt vervolgens de boter in de magnetron en meng deze met de koekkruimels.
  4. Doe beboterde koekkruimels in de springvorm, en druk het met een vork aan zodat er een bodem ontstaat.
  5. Smelt vervolgens de witte chocolade, au bain-marie.
  6. Als de chocolade is gesmolten, zet je de kom eventjes opzij en meng je in een andere kom de suiker met de mascarpone, de slagroom en de monchou.
  7. Als dit goed gemengd is, een paar klontjes is niet erg, voeg je de gesmolten witte chocola toe.
  8. Mix dit met elkaar totdat alles goed gemengd is.
  9. Eventueel kun je ook nog een beetje vanille toevoegen aan dit mengsel.
  10. Giet het mengsel over de koekjesbodem en strijk het geheel glad.
  11. Zet vervolgens de taart voor minimaal 6 uur in de koelkast.

Tip: eventueel kun je nog een soort frambozensiroopje maken voor over de taart. Je doet circa 200 gram frambozen met 1 eetlepel suiker en een scheutje water in een pannetje. Dit verwarm je totdat je een frambozenpuree hebt. Doe de frambozenpuree vervolgens in een zeef en druk dit aan. De frambozensiroop die je dan overhoudt, giet je over de taart.

Bereidingstijd: 30 min. + minimaal 6 uur in de koelkast

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl