Placeholder

Recept voor caesar kalfsburger met limoen-avocadoreepjes

Vandaag kun je heerlijk snacken met deze heerlijke kalfsburger.

Vandaag kun je heerlijk snacken met deze heerlijke kalfsburger.

Ingrediënten:
– 50 g Parmezaanse kaas
– 400 g kalfsgehakt
– 1 ei
– 2-3 el paneermeel
– 2 eieren
– 3 el olijfolie
– 1 avocado
– 1 limoen
– 4 ciabattabroodjes
– 1 kropje little gem-sla, in reepjes
– 1⁄2 rode ui, fijngesnipperd
– 3 el caesardressing

Aan de slag:
Rasp de helft van de Parmezaanse kaas. Meng in een schaal het gehakt met het ei, het paneermeel en de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van het gehaktmengsel 4 stevige hamburgers. Kook de eieren in 8 minuten hard. Verhit in een koekepan de olijfolie. Bak de kalfsburgers in 8 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Halveer intussen de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado in repen. Besprenkel ze met het sap van de limoen. Snijd de broodjes open. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Beleg de onderste helften met de sla, avocado en ui. Leg hier de kalfsburgers en plakjes ei op en maak af met de caesardressing. Schaaf er de rest van de kaas over en leg de bovenste broodhelften er weer op. Lekker met een gepofte aardappel met zure room en ringetjes lente-ui.

Bereidingstijd: 25 minuten