Placeholder

Recept voor boerenkool met knakworst en mosterdjus

Maak je boerenkool net even anders met dit recept om ‘m net zo lekker, maar minder vet te maken.

Maak je boerenkool net even anders met dit recept om ‘m net zo lekker, maar minder vet te maken.

Boodschappenlijstje:
1250 g kruimige aardappelen, geschild
600 g panklare boerenkool
15 g roomboter
2 sjalotjes, gesnipperd
1,5 el grove mosterd
250 ml hete bouillon (van tablet)
1 blik runderknakworst (400 g)

Aan de slag!
Kook de aardappelen en boerenkool in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af. Verhit voor de jus de boter in een steelpan en fruit de ui glazig. Voeg de mosterd en 100 ml bouillon toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en houd warm. Verwarm de knakworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stamp de aardappelen met de rest van de hete bouillon met een stamper tot een grove puree en breng op smaak met peper. Verdeel de boerenkool over 4 borden en serveer met de knakworst en mosterdjus.

Bereidingstijd: ca. 30 min.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Studio Bazar, H&M, Zara Home.