Placeholder

Recept voor bietensoep met bacon

Geniet van deze stevige maaltijdsoep. Door de bietjes en bacon is het een heel rijk gevulde soep. Eet smakelijk!

Geniet van deze stevige maaltijdsoep. Door de bietjes en bacon is het een heel rijk gevulde soep. Eet smakelijk!

Maaltijdsoep voor 4 personen.

 

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g voorgekookte bieten, geschild en in blokjes
  • 1 kleine knolselderij, geschild en in blokjes
  • 300 g witte kool, gesneden
  • 1 winterwortel, in plakjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 1,5 liter vleesbouillon (van tabletten)
  • 2 el rode-wijnazijn
  • 150 g plakjes bacon
  • 125 ml zure room

Extra: keukenpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de olie in een ruime pan en bak de ui  2 minuten op matig vuur.
  2. Voeg de bieten, knolselderij,  kool, wortel en tomatenpuree toe en schep alles goed om.
  3. Schenk de bouillon en azijn erbij en breng de soep aan de kook.
  4. Zet het vuur lager en laat de soep met een deksel schuin op de pan ca. 40 minuten zacht koken.
  5. Bak intussen de bacon in een droge koekenpan op laag vuur knapperig en goudbruin.
  6. Laat op een stuk keukenpapier uitlekken.
  7. Breng de soep op smaak met zout en peper. 
  8. Schenk de soep in kommen en schep er wat zure room op.
  9. Breek de bacon boven de soep in stukjes.

Lekker met bruin stokbrood.

Bereidingstijd: 15 minuten, plus ca. 40 minuten kooktijd.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.