Placeholder

Recept voor bananenchips met mangodip

Heerlijke snack voor in het weekend op de bank.

Heerlijke snack voor in het weekend op de bank.

Snack voor vier personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 onrijpe groene bakbananen
  • olie om te friturenVoor de mangodip
  • 1 kleine rijpe mango• 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 2 el citroensap• 0,5 tl chilipoeder

Extra: staafmixer, frituurpan (eventueel).

Aan de slag!

  1. Pureer voor de mangodip de mango met de sjalotjes, de gember, het citroensap en de chilipoeder tot een smeuïge puree.
  2. Meng er zout en peper naar smaak door.
  3. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Verhit de olie om te frituren in een frituurpan of wok tot 180ºC.
  5. Schil de bananen met een mes; let erop dat al het groen is verwijderd.
  6. Schaaf het vruchtvlees in dunne plakjes van 2 mm dik.
  7. Frituur de plakjes banaan in porties in 1-2 minuten goudbruin.
  8. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  9. Bestrooi de bananenchips met zout en serveer met de mangodip.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.