Placeholder

Recept voor aspergewrap met kip

Een lekker snel gerecht wanneer je de asperges en de kipdrumsticks de avond van tevoren hebt gekookt. Pluk ook alvast het kippenvlees van de botten. Bewaar de asperges en het kippenvlees afgedekt in de koelkast. De volgende dag staan deze wraps in een kwartiertje op tafel!

Een lekker snel gerecht wanneer je de asperges en de kipdrumsticks de avond van tevoren hebt gekookt. Pluk ook alvast het kippenvlees van de botten. Bewaar de asperges en het kippenvlees afgedekt in de koelkast. De volgende dag staan deze wraps in een kwartiertje op tafel!

Lunch- of hoofdgerecht voor 2-4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 kipdrumsticks
  • 1 l kippenbouillon (van tablet)
  • 12 witte en/of groene asperges
  • 4 (meergranen) tortilla wraps
  • 1/4 ijsbergsla, in reepjes
  • 1/2 bakje verse ananas (à 250 g), in blokjes
  • 3 el yoghurtdressing (fles)

Aan de slag!

  1. Breng de kipdrumsticks in de bouillon aan de kook.
  2. Kook de drumsticks in 20 min. gaar.
  3. Schil de witte asperges.
  4. Snijd het houtachtige uiteinde van de witte en groene asperges.
  5. Kook de witte asperges in weinig water met zout in 10-15 minuten beetgaar.
  6. Kook de groene asperges in ca. 8 minuten beetgaar.
  7. Neem de drumsticks uit de bouillon en haal het vlees van de botten.
  8. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen.
  9. Beleg de tortilla's met de ijsbergsla, de asperges, het kippenvlees en de ananas.
  10. Verdeel er de dressing met zout en peper naar smaak over.
  11. Vouw het onderste deel van de wrap over de vulling en rol ze op.
  12. Wikkel de wraps in een servet.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Kids-tip: Wraps zijn een leuke en lekkere manier om kinderen te leren asperges eten. Volgende keer prikken ze wellicht wel een bordje asperges met ham en ei mee.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.