Placeholder

Recept voor aardbeien met witte chocoladeroom

Een heerlijke variatie op aardbeien met slagroom!

Een heerlijke variatie op aardbeien met slagroom!

Nagerecht voor 4 personen.

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 100 g witte chocolade, in stukjes
  • 250 ml slagroom
  • 500 g aardbeien, kroontjes verwijderd
  • cacaopoeder om te bestrooien

Aan de slag!

  1. Smelt de chocolade samen met 50 ml slagroom al roerend in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain marie).
  2. Haal de kom van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen.
  3. Klop de rest van de slagroom intussen stijf en spatel het chocolademengsel erdoor.
  4. Verdeel de aardbeien over vier kommen of coupes en schep de room erover.
  5. Strooi er cacaopoeder over.

Bereidingstijd: 10-15 minuten.

 

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styliste: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowksi.