Placeholder

Opgerolde pizza margherita

Dit gerecht is heerlijk als maaltijd, maar ook als tussendoortje. Eenvoudig te bereiden, en het ziet er heel leuk uit: ideaal voor bijvoorbeeld een feestje!

Dit gerecht is heerlijk als maaltijd, maar ook als tussendoortje. Eenvoudig te bereiden, en het ziet er heel leuk uit: ideaal voor bijvoorbeeld een feestje!

Lunch- of hoofdgerecht, 4 stuks.

Boodschappenlijstje:

  • 1 pak mix voor pizzabodem (450 g)
  • Bloem om te bestuiven
  • 8 el tomatensaus (kant-en-klaar) 
  • 2 bollen mozzarella, in blokjes
  • 75 g geraspte pittige kaas
  • Enkele blaadjes oregano of basilicum

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
  2. Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol ze op een bloem bestoven werkvlak uit tot langwerpige lapjes van ca 1 cm dik.
  4. Bestrijk ze met de tomatensaus en verdeel er de mozzarella, geraspte kaas en oregano of basilicum over.
  5. Rol de pizzaatjes op en duw de naden goed dicht.
  6. Leg ze met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.
  7. Bak ze in ca. 20 minuten in de oven gaar en goudbruin.
  8. Laat de opgerolde pizza’s voor het opdienen 10 minuten staan (ze zijn namelijk erg heet van binnen).
  9. Snijd ze eventueel schuin doormidden en wikkel er een servet om.

Eet deze pizza als een broodje uit de hand.

Recepten: Tal Maes. Productie: Priscilla de Leeuw. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.