Opgerolde pizza margherita
4 augustus 2011
Dit gerecht is heerlijk als maaltijd, maar ook als tussendoortje. Eenvoudig te bereiden, en het ziet er heel leuk uit: ideaal voor bijvoorbeeld een feestje!
Dit gerecht is heerlijk als maaltijd, maar ook als tussendoortje. Eenvoudig te bereiden, en het ziet er heel leuk uit: ideaal voor bijvoorbeeld een feestje!
Lunch- of hoofdgerecht, 4 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 1 pak mix voor pizzabodem (450 g)
- Bloem om te bestuiven
- 8 el tomatensaus (kant-en-klaar)
- 2 bollen mozzarella, in blokjes
- 75 g geraspte pittige kaas
- Enkele blaadjes oregano of basilicum
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en rol ze op een bloem bestoven werkvlak uit tot langwerpige lapjes van ca 1 cm dik.
- Bestrijk ze met de tomatensaus en verdeel er de mozzarella, geraspte kaas en oregano of basilicum over.
- Rol de pizzaatjes op en duw de naden goed dicht.
- Leg ze met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.
- Bak ze in ca. 20 minuten in de oven gaar en goudbruin.
- Laat de opgerolde pizza’s voor het opdienen 10 minuten staan (ze zijn namelijk erg heet van binnen).
- Snijd ze eventueel schuin doormidden en wikkel er een servet om.
Eet deze pizza als een broodje uit de hand.
Recepten: Tal Maes. Productie: Priscilla de Leeuw. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.