Placeholder

Marsepeincake

Dit weekend wordt in veel gezinnen Sinterklaas gevierd. Bij jou thuis ook? Bak dan deze cake voor je gasten!

Dit weekend wordt in veel gezinnen Sinterklaas gevierd. Bij jou thuis ook? Bak dan deze cake voor je gasten!

Zoet, voor 8 personen

Boodschappenlijstje:

  • 180 g zachte roomboter
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 180 g marsepein (zie basisrecept van marsepeinen wortels)
  • 1 el amandelessence
  • 5 eieren
  • 150 g bloem
  • geraspte schil van 1 schoongeboende (biologische) sinaasappel (alleen het oranje)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 el koekkruiden
  • 25 g amandelschaafsel

Extra: mixer, ronde springvorm (22 cm Ø) of andere leuke bakvorm, ingevet

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C.
  2. Klop in een kom met een mixer de boter met suiker luchtig en romig.
  3. Snijd of verkruimel de marsepein in kleine brokjes.
  4. Meng de marsepein samen met de amandelessence door het botermengsel.
  5. Voeg dan al kloppend en één voor één de eieren toe.
  6. Zeef de bloem boven een andere kom en meng er het sinaasappelraspsel, het bakpoeder, de koekkruiden en een mespunt zout door.
  7. Schep het bloemmengsel door het botermengsel en roer tot je een glad beslag krijgt.
  8. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en strooi er het amandelschaafsel over.
  9. Bak de cake in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar en goudbruin.

Bereidingstijd ca. 60 minuten, inclusief bakken.

Recept: Femke de Winter. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. At-Home, Magimix, Nijhof en Studio bazar.