Video: madras met bloemkool, in z’n geheel geroosterd

Video: madras met bloemkool, in z’n geheel geroosterd

Deze week delen we in Vriendin zes ‘no waste’ gerechten. Daarbij gooi je tijdens het koken zo min mogelijk restjes weg. Deze bloemkool kun je in z’n geheel roosteren. De schil gebruik je bijvoorbeeld in nasi.

Deze week delen we in Vriendin zes ‘no waste’ gerechten. Daarbij gooi je tijdens het koken zo min mogelijk restjes weg. Deze bloemkool kun je in z’n geheel roosteren. De schil gebruik je bijvoorbeeld in nasi.

Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 1 uur

Ingrediënten

• 1 potje Madras Indiase Kruidenpasta (à 165 g, Patak’s)
• 150 ml volle yoghurt of kwark
• 1 bloemkool
• 2 el sesamzaadjes
• 2 rode uien, in halve ringen
• 1 blikje kikkererwten, uitgelekt (à 150 g)
• 200 g wilde spinazie
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 el masala kerriepoeder
• 200 g panir kaas (of haloumi).
Extra nodig: grillpan

Ook lekker: Indiase bloemkoolcurry

Aan de slag

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de kruidenpasta met de yoghurt. Snijd de buitenste bladeren, het loof, van de bloemkool en bewaar voor een ander gerecht, bijvoorbeeld de bloemkoolnasi. Zet de kool op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer rondom in met de kruidenpasta en bestrooi met sesamzaadjes. Rooster de bloemkool circa 1 uur in de oven. Prik er met een vork in om te voelen of de kool helemaal gaar is. Als de vork er makkelijk inglijdt, is de bloemkool gaar.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak hierin de uien en kikkererwten zo’n 2 minuten. Voeg de spinazie, knoflook en kerrie toe en schep alles goed door tot de spinazie net is geslonken. Breng op smaak met een beetje zout en verdeel over een schaal.
3. Snijd de bloemkool in parten en serveer met de spinazie op de schaal.

In de video hieronder laat Eke zien hoe je dit gerecht klaarmaakt.

Tip: Gebruik de schil van de bloemkool in deze nasi goreng

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur & foodstyling: Eke Mariën.