Placeholder

Recept voor Indiase bloemkoolcurry

Deze bloemkoolcurry staat supersnel op tafel. Perfect voor doordeweekse avonden dus. Extra lekker met een rotiplaat, zoals op de foto.

Deze bloemkoolcurry staat supersnel op tafel. Perfect voor doordeweekse avonden dus. Extra lekker met een rotiplaat, zoals op de foto.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
• 1 sinaasappel
• 1 bloemkool
• 1 el komijnzaad
• 1 grote ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 1 el masala kerriepoeder
• 1 blik tomaatblokjes (400 g)
• 1 groentebouillontablet
• 200 g tuinbonen (diepvries)
• 50 g pistachenootjes, grofgehakt
• hand muntblaadjes

Ook lekker: kikkererwtencurry met spinazie

Aan de slag:
1. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit.
2. Verdeel de bloemkool in roosjes van 3 cm. Roerbak deze 3 minuten in 2 eetlepels olie in een hapjespan. Voeg het komijnzaad en de ui toe en bak enkele minuten mee.
3. Doe de knoflook en de kerrie erbij en bak kort mee. Schep de tomaatblokjes erdoor, het sinaasappelsap en de -rasp en verkruimel het bouillontablet erboven.
4. Breng het gerecht tot het kookpunt en voeg de tuinbonen toe. Laat 5 minuten zachtjes koken.
5. Serveer in kommen en bestrooi met de pistachenoten en munt.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.