Placeholder

Kruidige Indiase rijst met garnalen en cashewnoten

Door de milde currypasta is dit gerecht heel smaakvol, maar niet té pittig. Hou je wel van pittig eten? Voeg dan een fijngehakt rood pepertje toe of kies voor een pikante currypasta.

Door de milde currypasta is dit gerecht heel smaakvol, maar niet té pittig. Hou je wel van pittig eten? Voeg dan een fijngehakt rood pepertje toe of kies voor een pikante currypasta.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el milde Indiase currypasta (pot)
  • 300 g basmatirijst
  • 500 g gepelde tijgergarnalen (diepvries)
  • 100 g doperwten (vers of diepvries)
  • 150 g spinazie
  • een handje cashewnoten

Aan de slag:

  1. Verwarm de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui 2 minuten
  2. Voeg de currypasta toe en bak kort mee
  3. Voeg de rijst en 800 ml water toe en breng alles aan de kook
  4. Dek de pan af en laat de rijst 8 minuten zacht koken – roer de rijst zo nu en dan door
  5. Ontdooi intussen de garnalen volgens de gebruiksaanwijzing
  6. Voeg de doperwten en garnalen aan de rijst toe en breng alles weer aan de kook
  7. Laat de rijst nog ongeveer 8 minuten zacht koken tot alles gaar is en het vocht door de rijst is opgenomen
  8. Meng er ten slotte de spinazie door en roer tot de groente is geslonken
  9. Breng op smaak met zout en peper en strooi er cashewnoten over.

Lekker met geschaafde komkommer, mangochutney (potje) en pappadums

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof en Studio bazar.