Placeholder

Het recept voor salade met sinaasappel en chocola

De zoete sinaasappel en de pittige dressing combineren goed met de smaak van de pure chocoladeflinters. Heel gezond én lekker!

De zoete sinaasappel en de pittige dressing combineren goed met de smaak van de pure chocoladeflinters. Heel gezond én lekker!

Voorgerecht voor 6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 8 el olijfolie
  • 2 el witte-wijnazijn
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • 1 tl gemengde peperkorrels, grofgemalen
  • 3 sinaasappels
  • 100 g rucola
  • 50 hazelnoten, grofgehakt
  • 20 g extra bittere chocola

Aan de slag!

  1. Meng in een kommetje de olie, azijn, bosuitjes, gemengde peper en wat zout.
  2. Schil de sinaasappels en verwijder het wit.
  3. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
  4. Verdeel de rucola over zes borden en leg er de plakken sinaasappel op.
  5. Sprenkel er de dressing over en strooi er de hazelnoten over.
  6. Schaaf met een dunschiller mooie flinters van de chocola (dit gaat het makkelijkst als de chocola op kamertemperatuur is) en verdeel ze over de salade.

Tip: Gemengde peperkorrels worden ook wel verkocht onder de naam vier-seizoenenpeper. Voor een extra mooi effect, strooi je over de salade nog een paar roze peperkorrels uit het potje.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk