Gemengde salade met witlof en rucola
4 augustus 2011
Na alle zoetigheid van de laatste dagen, even een pas op de plaats met deze frisse gemengde salade met bitterzoete smaakmakers, zoals witlof, rucola en granaatappelpitjes.
Na alle zoetigheid van de laatste dagen, even een pas op de plaats met deze frisse gemengde salade met bitterzoete smaakmakers, zoals witlof, rucola en granaatappelpitjes.
Lunch- of voorgerecht voor vier personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 stronk witlof
- 1 kleine venkelknol
- 75 g rucola
- 75 g veldsla
- pitjes van 1 granaatappel of 1 doosje granaatappelpitjes (ca. 120 g)
Voor de dressing:
- 6 el olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- 1 el kappertjes
Aan de slag!
- Snijd de onderkant van het stronkje witlof en haal de blaadjes los.
- Snijd de venkelknol doormidden, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zo dun mogelijke reepjes.
- Meng in een schaal de witlof met venkel, rucola, veldsla en granaatappelpitjes.
- Klop in een kom de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de dressing over de salade.
Lekker met stokbrood en zoute boerenboter.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.