Placeholder

Gegrilde varkenslapjes met chilisalsa

De frisse salsa met mango en chili pept de varkenslapjes helemaal op. Een feestje voor je smaakpapillen!

De frisse salsa met mango en chili pept de varkenslapjes helemaal op. Een feestje voor je smaakpapillen!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 el ketjap manis
  • 1 teen knoflook, geperst
  • sap van een halve limoen
  • 500 g dunne varkensfiletlapjes (à la minute)
  • olie om te bestrijken

Voor de salsa:

  • 250 g koelverse stukjes mango
  • een halve komkommer, geschild en in blokjes
  • 1 chilipeper, zaadjes evt. verwijderd en in dunne ringen
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • sap van 1 limoen

Extra: grillpan.

Aan de slag!

  1. Klop in een kom de ketjap met de knoflook en het limoensap door elkaar
  2. Leg het vlees erin en laat ca. 15 minuten marineren
  3. Maak intussen de salsa door de blokjes mango iets kleiner te snijden en te mengen met de komkommer, chilipeper, bosuitjes en het limoensap
  4. Verwarm de grillpan tot zeer heet
  5. Bestrijk de lapjes dun met olie en gril ze ca. 1 minuut per kant tot ze gaar en goudbruin zijn
  6. Serveer met de salsa.

Lekker met rijst en gekookte sperziebonen.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.