Placeholder

Frittata met zacht gebakken ringen rode ui en kaas

Het kost niet al te veel tijd om te maken en het zowel voor de lunch als een licht hoofdgerecht: probeer eens een fritatta!

Het kost niet al te veel tijd om te maken en het zowel voor de lunch als een licht hoofdgerecht: probeer eens een fritatta!

Lunchgerecht of licht hoofdgerecht, 2 personen

Boodschappenlijstje:

• 2 el olijfolie

• 2 grote rode uien, in dunne ringen

• 5 eieren

• 2 el gehakte bladpeterselie

• 100 g Italiaanse smeltkaas, zoals Fontina of Taleggio

• 8 zwarte olijven.

Extra: niet al te grote ovenbestendige koekenpan.

Aan de slag!

Verwarm de ovengrill voor * Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ringen ui op matig vuur 10 minuten tot ze zacht zijn – laat ze niet te bruin kleuren * Klop in een kom de eieren los en meng er de uiringen en peterselie door * Voeg wat zout en peper toe * Verwarm de rest van de olie in een ovenbestendige koekenpan en schenk het eimengsel erin * Bak de omelet op matig vuur ca. 4 minuten tot de rand goudbruin is * Snijd de kaas in blokjes en verdeel ze samen met de olijven over de omelet * Zet de omelet nog ca. 5 minuten onder de ovengrill tot de kaas is gesmolten en de bovenkant goudbruin is *

Lekker met stokbrood en een tomatensalade.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v. Studio bazar, & Klevering-zuid, Nijhof, Ikea en Zara-home.