Placeholder

Frites uit de oven met kappertjessaus

Deze dikke frieten worden in de oven gebakken en zijn dus veel minder vet dan gefrituurde frites. De saus op basis van yoghurtmayonaise en kwark smaakt er heerlijk bij.

Deze dikke frieten worden in de oven gebakken en zijn dus veel minder vet dan gefrituurde frites. De saus op basis van yoghurtmayonaise en kwark smaakt er heerlijk bij.

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 3 el olijfolie
  • 3 el yoghurtmayonaise
  • 3 el kwark
  • 1 teen knoflook, geperst1 el kappertjes, uitgelektzeezoutvlokken om te bestrooien

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC
  2. Schil de aardappels en snijd ze in de lengte in frites van 1,5 cm dik (Je kunt de aardappels ook in de schil laten, was ze dan wel goed schoon)
  3. Dep ze goed met keukenpapier droog en leg ze op een bakplaat
  4. Meng er de olie door
  5. Rooster de frites in 35-45 minuten gaar en goudbruin, schep ze regelmatig om
  6. Meng in een kommetje de yoghurtmayonaise met de kwark, knoflook en kappertjes
  7. Voeg peper naar smaak toe
  8. Bestrooi de frites met zeezoutvlokken en serveer ze met de kappertjesmayonaise.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten (inclusief oventijd).

Recept: Tal Maes. Styling: Esther Loonstijn. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.