Placeholder

Eieren uit de magnetron: gepocheerd ei

Eieren klaarmaken in de magnetron is makkelijker dan in een pan. Vooral in de ochtend is dit een snelle manier om een eitje op tafel te zetten. Lees hier hoe je makkelijk een gepocheerd eitje kunt maken.

Eieren klaarmaken in de magnetron is makkelijker dan in een pan. Vooral in de ochtend is dit een snelle manier om een eitje op tafel te zetten. Lees hier hoe je makkelijk een gepocheerd eitje kunt maken.

Neem een mok of kom die magnetronbestendig is. Vet de bodem en de zijkanten hiervan in met olijfolie. Breek het eitje boven de mok of kom en zorg ervoor dat de eidooier heel blijft. Schenk ongeveer 60ml water bij het ei. Bedek de mok of kom met een bord dat in de magnetron kan en verhit het in de magnetron op de hoogste stand ongeveer 30 seconden. Kijk of het eiwit gestold is, wanneer het nog vloeibaar is moet het nog iets langer in de magnetron.